[{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-800x533.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-1024x682.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker-1200x555.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-800x615.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-1024x787.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-1920x555.jpg"}]
 

Wyniki konkursu Electrolux Expressionist Collection

Już wiemy do kogo powędrują nagrody w postaci urządzeń kuchennych z nowej, designerskiej serii Electrolux Expressionist Collection. Wybór nie był łatwy. Niestety, mogliśmy wybrać tylko pięciu zwycięzców. Nagrody za najbardziej kreatywne śniadania otrzymują: Marcin Rogowski – czajnik elektryczny Małgorzata Bulikowska – toster Maria Perzyńska – blender kielichowy Kinga Przetacka – blender ręczny Bartosz Szymanowski –...

KULINARNA GDYNIA

Gdynia – jedno z najmłodszych miasto na mapie Polski, powstało w rekordowym tempie. Dziś to przede wszystkim nadmorska perła modernizmu, ale nie tylko. Od kilku sezonów przeżywa ono kulinarny boom. Tempo rozwoju można porównać z pracami pierwszych budowniczych miasta. Cieszy fakt, że tak dużo nowych lokali znajduje miejsca w przyziemiach i parterach modernistycznych kamienic. Czy...

FESTIWAL RESTAURACJI

Już pomiędzy 11 a 17 maja odbędzie się RESTAURANT WEEK, czyli ogólnopolskie święto gastronomii, w którym weźmie udział 120 najlepszych restauracji w polskich miastach! To 40 starannie wyselekcjonowanych warszawskich lokali o różnych tradycjach kulinarnych, a także kilkadziesiąt restauracji z Krakowa, Poznania, Wrocławia i Trójmiasta. Magazyn SMAK patronuje wydarzeniu.

SMAK POLECA: PRZEWODNIK GoOut

Mamy coś dla wszystkich, którzy jedzenie uznają za jedną z największych życiowych przyjemności. GoOut to przewodnik dla stołecznych gurmandzistów, lubiących uczty przy wspólnym stole i eksplorujących miejską dżunglę od kuchni.

STACJA POSIŁKOWEJ WYMIANY

Sunday Suppers to nazwa kolektywu, loftu i bloga – kryje się od nią wszechstronna działalność Karen Mordechai, która wraz z rodziną i przyjaciółmi lubi spędzać czas przy wspólnym stole. Początkowo był to stół w prywatnym mieszkaniu autorki, potem przestrzeń zmieniła się w wymarzone studio kulinarne na brooklińskim Williamsburgu, które od czasu do czasu staje się...

SMAKI DZIECIŃSTWA, CZYLI URBAN DINNERS CZĘŚĆ PIERWSZA

Każdy z nas ma w swojej pamięci szufladę z napisem „smaki dzieciństwa”. Lądują w niej wszystkie wspomnienia związane z kulinarnymi doświadczeniami lat młodzieńczych. Kanapka z masłem i cukrem, leniwe pierogi, domowe przetwory. To właśnie smaki dzieciństwa stały się dla Jagny Niedzielskiej inspiracją do ożywienia idei Urban Dinners. Ich pierwsza odsłona odbędzie się 23 kwietnia w Studio...

PREMIERA KSIĄŻKI „TRADYCJE KULINARNE KOREI”

Kuchnia koreańska to nie tyko zdrowe kimchi, pachnące grillowane mięsne bulgogi czy najczęściej sprzedawany alkohol na świecie – soju. To także lekkie kleiki, zupy, potrawy z makaronami, dania z ryb i owoców morza, a także słodycze na każdą okazję i święto.

WOKÓŁ STOŁU Z MAGAZYNEM SMAK

Podtytuł naszego magazynu zobowiązuje! Wierzymy, że wszystko to, co wydarza się wokół stołu jest wpisane w naszą kulturę. 25 kwietnia, podczas targów WZORY ustawimy 15-metrowy stół, przy którym będzie można zjeść potrawy zakupione na miejscu albo te przyniesione z domu (zapraszamy od godziny 11).

DONNA W KOLORZE BLUE

Donna Hay, kulinarna gwiazda z Antypodów, dla milionów fanów na całym świecie jest uosobieniem idealnego stylu gotowania: wszystkie jej dania są apetyczne, łatwe do przyrządzenia, niezbyt skomplikowane i świeże. Nic dziwnego, że najpierw program telewizyjny, a potem książka o tym samym tytule, czyli „Szybko, świeżo, prosto” stały się wyznacznikiem jej wizerunku.

WIELKANOCNE PISANIE

Pisanki to królowe naszych wielkanocnych stołów. Dawniej, oprócz roli estetycznej, pełniły też tę kulturową. Obdarowywano nimi najbliższych, wierząc, że przyniosą pomyślność i zdrowie. Wśród młodych były sposobem na okazanie sympatii, z kolei strojne wydmuszki i skorupy rzucone do sadów pod drzewa owocowe miały odstraszyć szkodniki oraz zapewnić obfitość owoców. Jednak proces przygotowania pisanek nie był...

© Super Paper & Co. 2014

Pierwszy polski kwartalnik o kulturze jedzenia.

ZNAJDZIESZ NAS NA:

code: macchiatocode
Copyright © Super Paper & Co. 2014