[{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2643-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-800x615.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-1024x787.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/SK-A-1456-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-800x533.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-1024x682.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/silvio-smak-4-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker-1200x555.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/gessker.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/HH0A2629-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4910-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A3506-1920x555.jpg"},{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-800x231.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-1024x296.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2014/05/H0A4950-1920x555.jpg"}]
 
[{"meta":{"desc":"","caption":""},"full":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2015/03/plakat-wiw-v17s.jpg","medium":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2015/03/plakat-wiw-v17s-800x1135.jpg","large":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2015/03/plakat-wiw-v17s-722x1024.jpg","slideshow":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2015/03/plakat-wiw-v17s-1200x590.jpg","banner":"http://magazynsmak.pl/wp-content/uploads/2015/03/plakat-wiw-v17s-1732x555.jpg"}]

ŚWIĘTO WŁOSKIEJ KUCHNI W WARSZAWIE

W ostatni weekend marca Warszawa zamieni się w stolicę włoskiej kuchni za sprawą Warsaw Italian Weekend. To wprowadzenie do tygodniowego festiwalu restauracji zaplanowanego na maj 2015, który odbędzie się w wybranych miastach Polski.

Wielbiciele włoskich smaków mają się z czego cieszyć. W dniach 27-29 marca dwadzieścia warszawskich restauracji przez jeden weekend serwować będzie trzydaniowe menu inspirowane kuchnią włoską w cenie 39 zł.

„Grupą młodych osób staramy się zrealizować nasze wspólne marzenie o rozbudzeniu w Warszawie południowej kultury jadania na mieście, w czym pomaga przystępna cena trzydaniowego zestawu we współpracujących z nami restauracjach. Traktujemy Warsaw Italian Weekend jako wydarzenie kulinarne i kulturalne w takim samym stopniu.” – opisywali ideę akcji jej organizatorzy.

Wśród lokali biorących udział w akcji znalazły się m.in. AIOLI, Spacca Napoli, Republicca Italiana i Al Capone. W dniach 27-29 marca, specjalne stoliki w tych lokalach przeznaczone będą dla gości uczestniczących w festiwalu.

„Chcemy, aby ten stołeczny festiwal włoskiej kuchni było świętem zarówno dla lokalnych foodies, którzy będą mieli okazję poznać popisowe menu najlepszych warszawskich restauracji, jak i dla tych, którzy na co dzień nie są zainteresowani gastronomią, ale w atmosferze święta będą mogli i chcieli poznać ją lepiej.”dodają organizatorzy.

Warsaw Italian Weekend to preludium do Restaurant Week, który będzie się odbywał w całej Polsce, w ponad 100 najlepszych restauracjach.

Magazyn SMAK został patronem medialnym akcji.

Rezerwacji możecie dokonać na stronie: http://www.restaurantweek.pl

© Super Paper & Co. 2014

Pierwszy polski kwartalnik o kulturze jedzenia.

ZNAJDZIESZ NAS NA:

code: macchiatocode
Copyright © Super Paper & Co. 2014